Dvärghäxört är en av de arter det kan vara intressant att få rapport om från nya lokaler

 

Säkert kommer du då och då att göra intressanta fynd, när du är ute i vår omväxlande natur. De trivialt vanliga arterna finns naturligtvis på många fler ställen än de är angivna i vår inventering, och det kanske inte skall göras någon större affär av detta. Däremot finns det många mindre vanliga och till och med sällsynta eller av annan anledning intressanta växter, som kan påträffas på nya lokaler. Dessa bör naturligtvis rapporteras. Särskilt gäller detta rödlistade växter. För dem vill vi ju registrera alla lokaler. Så glöm inte att rapportera alla intressanta fynd du gör.

Rapportblankett för Kompletteringsinventering finner du här i form av ett excelark som du kan ha liggande i din dator och skicka iväg till Evastina, när du känner att det är dags att rapportera.

Gullpudra 2018

 

 

 

 

 

 

När du ändå är ute i markerna, glöm inte bort gullpudran, årets växt 2018. I Bohusläns Flora kan du läsa om dess förekomst i landskapet. Läs om hur du kan rapportera den på Svenska Botaniska Föreningens hemsida (länk i listan till höger).