Dvärghäxört är en av de arter det kan vara intressant att få rapport om rapportera från nya lokaler

 

Säkert kommer du då och då att göra intressanta fynd, när du är ute i vår omväxlande natur. De trivialt vanliga arterna finns naturligtvis på många fler ställen än de är angivna i vår inventering, och det kanske inte skall göras någon större affär av detta. Däremot finns det många mindre vanliga och till och med sällsynta eller av annan anledning intressanta växter, som kan påträffas på nya lokaler. Dessa bör naturligtvis rapporteras. Särskilt gäller detta rödlistade växter. För dem vill vi ju registrera alla lokaler. Så glöm inte att rapportera alla intressanta fynd du gör.

Rapportblankett för Kompletteringsinventering finner du här i form av ett excelark som du kan ha liggande i din dator och skicka iväg till Evastina, när du känner att det är dags att rapportera.

Ögonpyrola är årets växt 2015 och bör rapporteras till SBF
Ögonpyrola är årets växt 2015 och bör rapporteras till SBF

 

 

 

 

 

När du ändå är ute i markerna, glöm inte bort ögonpyrolan, årets växt 2015. Denna skogsväxt var till för några år sedan relativt vanlig i de norra delarna av Bohuslän. Kända lokaler från södra delen av landskapet är uppräknade i Bohusläns Flora. Läs om hur du kan rapportera den på Svenska Botaniska Föreningens  hemsida (länk i listan till höger).